Tags

, , , ,


Dragostea durează 3 ani. Cel puţin aşa am auzit de la unii mai citiţi decât mine şi mai bine documentaţi, mai trecuţi prin viaţă decât mine. Aşadar dragostea durează 3 ani. Pe ceas. Sau nu tocmai. Dar după ce dragostea şi-a atins termenul de expirare (oricare o fi el), ce mai rămâne, cu ce ne alegem?

Cei mai norocoşi dintre noi rămân cu o legătură sufletească puternică, reuşind să păstreze intact firul care unea cele două persoane care au fost cândva îndrăgostite şi care au o istorie comună de experienţe unice, irepetabile (doar atât că îi dau firului o altă nuanţă – culoarea pasiunii e înlocuită de cea a prieteniei).

Cei mai puţin norocoşi…ei, aici e o cu totul altă poveste. Cu ce se aleg cei cu care soarta a fost mai nemiloasă? Cu resturi, cu firmituri. O vreme încearcă să le strângă, să nu le piardă şi pe acelea, dar apoi, cu o tristeţe adâncă îşi dau seama că nu mai are niciun rost să încerce să le prindă una de cealaltă cu ace de siguranţă şi cu aţe de toate culorile.

Casa şi sufletul ţi s-au umplut de fire care nu duc nicăieri, frânturile fostei iubiri încep să-şi piardă sensul iniţial şi rămân doar atât – frânturi haotice ale unei fiinţe care nu mai există aşa cum o ştiai, bucăţele deshidratate dintr-o poveste de dragoste încheiată abrupt.

Cu ce te alegi după ce dragostea a murit?

CD-uri cu muzica ce vă umplea nopţile fără somn şi zilele leneşe cu soare. Fotografii scoase din albume şi dosite după cărţi şi hârţogării pentru a fi uitate acolo. Cadouri – unele îndesate în cutii sau pungi pentru a nu mai fi o amintire constantă a ceea ce a fost şi s-a spulberat, altele atât de dragi şi de valoroase încât pare o blasfemie să renunţi la a le avea cu tine mereu.

Un tricou roşu de care nici nu aveai habar că lipseşte, uitat în dulap străin acum. Un altul despre care încă ai uneori impresia că-i mai poartă parfumul (abia sesizabil, dar parcă mai e acolo din când în când).

Mail-uri trimise, câte un mesaj care a scăpat în mod miraculos procesului de „exorcizare”, cuvinte şi gânduri, senzaţii care nu se mai leagă…doar cioburi.

Păcat.

Advertisements